Bereidingswijze
Stamp het blokje anijs fijn. Meng het bakmeel met de basterdsuiker, speculaaskruiden, melk en de anijs. Snij de boter in blokjes boven het meelmengsel en kneed met koude handen een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt ca. 2 uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 175?C(hetelucht 160?C). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm balletjes van het deeg ter grootte van een grote knikker, druk ze wat platter en steek ze aan sateprikkers. Bak de pepernoten op de bakblik in ca. 15 minuten gaar. Laat de pure en witte chocolade apart au bain marie(boven een kokend waterbad)smelten. Schenk ze in kommetjes en houd ze warm op een rechaud. Zet de pepernotenspiesjes in een glas en serveer ze bij de zoete dipsauzen.
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
1 anijsblokje, 150g zelfrijzend bakmeel, 75g lichtbruine basterdsuiker, 10g koek- en speculaaskruiden(Silvo), 2 eetlepels melk, 90g koude boter, 200g pure en witte chocolade.
Hulpmiddelen & keukengerei
vershoudfolie, bakpapier, ca. 30 sateprikkers, rechaud
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1075682
Homepage ID
52812
Smaak
A
Teller
781
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid