Pepernotenparfait

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/31/2004 - 16:14
Bereidingswijze
- Maak de pepernoten fijn in een keukenmachine of foodprocessor
- Als de pepernoten fijn zijn voeg je de Amaretto toe
- Klop de slagroom op tot de dikte van yoghurt en zet deze in de koelkast
- De eieren, de suiker, vanillesuiker en de eierdooiers in een pan zetten op laag vuur
- Blijf deze kloppen totdat het dik, wit en schuimig is.
- Haal de pan van het vuur
- Zet een bak met ijsklontjes gereed
- Zet de pan in de bak met ijs
- Klop deze parfait totdat het afgekoeld is
- Haal de slagroom uit de koelkast en voeg deze samen met de pepernoten toe aan de parfait.
- Verdeel dit in 4 vormpjes
- Zet de vormpjes in de vriezer voor minimaal 4 uur
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke zoete parfait! Wel een beetje lastig om te maken, maar zeker het proberen waard!
Ingrediƫnten
- 90 gr gepausteriseerde hele ei
- 50 gr eierdooiers
- 80 gr suiker
- 80 gr pepernoten
- 2 dl slagroom
- 20 gr vanillesuiker
- 1 dl Amaretto
Hulpmiddelen & keukengerei
- Keukenmacine of foodprocessor
- Garde
- 4 vormpjes
Leuke tips
Bestrooi je bord met met een beetje cacaopoeder. Garneer de parfait met rode druiven en marsepeinsaus.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1071386
Homepage ID
1219185
Smaak
A
Teller
5301
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
nathaliedecarpentrie
Gelegenheid