Karnibahar Koftesi

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/30/2004 - 15:43
Bereidingswijze
Verhit de olie in een pan. Druk de balletjes ietwat plat en bak de in de hete olie aan elke kant ca. 2 minuten. Laat de balletjes op keukenpapier uitlekken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Turkse bloemkoolkoekjes.
Ingrediƫnten
1 bloemkool, 25 gr. bloem, 10 tl. gehakte dille, 5 el. olijfolie, 2 el. gehakte bladpeterselie, 2 eieren, 1 tl. Turkse rode pepervlokken, zwarte peper en zout naar smaak
Leuke tips
Lekker met Turkse yoghurt, waardoor je wat tenen knoflook uit de knijper hebt geroerd.
Wij eten de bloemkoolkoekjes graag bij gegrillde lamskoteletjes.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Turks
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1071242
Homepage ID
766334
Smaak
P
Teller
5394
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
18
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak de bloemkool schoon en kook hem in zijn geheel in ca. 25 minuten zacht. Neem de bloemkool uit de pan en laat hem afkoelen. Prak de roosjes en de steeltjes met een vork fijn. Voeg eieren en bloem toe en meng er de kruiden door. Vorm van dit mengsel balletjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ria_aydin
Gelegenheid