zelfgemaakte gevulde speculaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/06/2004 - 11:22
Bereidingswijze
Kneed alle ingredienten met uitzondering van de amandelspijs, de amandelen en het ei tot een deeg. Laat dit afgedekt een nacht rusten op een koele plaats. Dan uitrollen tot een deeglap van 5 mm dikte en hieruit 2 gelijke stukken snijden. Een deel op bakpapier op de bakplaat of in de met bakpapier beklede vorm leggen en dun met (met 1 el water losgeroerd) ei of melk bestrijken. Amandelspijs erover verdelen en gladddrukken. De tweede deeglap erop leggen en aandrukken. Ook deze met ei bestrijken en met hele amandelen versieren. In een voorverwarmde oven 40 minuten bakken. In de oven of op een rooster even laten uitdampen of uit de vorm keren en direct weer keren.
Vertel iets leuks over dit recept
Sinterklaas is al weer lang en breed in Spanje, maar hij komt vast eind van dit jaar wel weer terug! Het deeg moet een nacht rusten, dus begin optijd!
Ingrediƫnten
150 g lichtbruine basterdsuiker; 250 g gezeefd volkorenmeel; 2 tl bakpoeder; 175 g kleingesneden, koude plantaardige margarine; 1,5 el speculaaskruiden; 1/2 tl zout; 3 el (soja)melk; 1 ei; 400 g amandelspijs; amandelen
Leuke tips
Recept uit Libelle.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1067516
Homepage ID
1177200
Smaak
Z
Teller
621
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pauliens-verzameling
Gelegenheid