spaans stoofvlees

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/23/2003 - 22:45
Bereidingswijze
Verhet in een braadpan de olijfolie en bak hierin het vlees snel rondom bruin.
Haal het vlees uit de pan.
bak in het braadvet de uien, knoflook en primenton.
voeg de tomatenblokjes,de wijn en het water toe.
verkruimel de maggiblokjes.
zet het vuur laag en doe het vlees terug in de pan.
leg het laurierblad erbij.
laat dit met het deksel op de pan ogv 2 uur heel zachtjes gaar pruttelen.
af en toe even omscheppen.


Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
*500 gram rib- of sucadelappen * el olijfolie * 4 tenen knoflook * 1 grote ui * 1 dl water * 11/2 dl rode wijn * 1/2 blik tomatenblokjes * 1 el spaanse pimenton de la vera ( te koop bij de bijenkorf) gebruik anders maar hete paprikapoeder * 1 laurierblaadje * 2 kruidnagels * 2 maggiblokjes
Leuke tips
heerlijk bij stampot. doe er een goed glas rioja bij
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1066404
Homepage ID
1212674
Smaak
P
Teller
4637
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snipper de ui en de knoflook. Steek de kruidnagels in het laurierblad. Laat het vlees een half uur op temperatuur komen voordat je het braadt.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
loesiej
Gelegenheid