Bereidingswijze
-Meng met een mixer meel, bruine suiker, zout, en specerijen door elkaar
-Voeg gesmolten boter en melk toe en mix dit nog een keer
-Rol de rozijnen of nootjes even door droge bloem en voeg ze toe
-Goed mengen en in de met boter ingevette cakevorm doen
-1 tot 1,25 uur bakken
-Cake ongeveer 30 minuten laten afkoelen en dan omdraaien
-Voeg gesmolten boter en melk toe en mix dit nog een keer
-Rol de rozijnen of nootjes even door droge bloem en voeg ze toe
-Goed mengen en in de met boter ingevette cakevorm doen
-1 tot 1,25 uur bakken
-Cake ongeveer 30 minuten laten afkoelen en dan omdraaien
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
kruidkoek voor bij de koffie
Ingrediƫnten
-375 gram zelfrijzend bakmeel
-300 gram bruine basterd suiker
-150 gram boter
-2,25 dl melk
-12 theelepels kaneel
-3 theelepels kruidnagelgruis(gemalen kruidnagelen)
-1,5 theelepels peper
-1,5 theelepels geraspte nootmuskaat
-beetje zout
-100 gram studentenhaver, rozijnen of iets anders
-300 gram bruine basterd suiker
-150 gram boter
-2,25 dl melk
-12 theelepels kaneel
-3 theelepels kruidnagelgruis(gemalen kruidnagelen)
-1,5 theelepels peper
-1,5 theelepels geraspte nootmuskaat
-beetje zout
-100 gram studentenhaver, rozijnen of iets anders
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1066189
Homepage ID
1215774
Smaak
Z
Teller
835
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-Oven voorverwarmen op 160 graden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid