Bereidingswijze
Alle ingredienten, behalve de suikerparels in de broodbakmachine doen. Zorg ervoor dat zout en gist niet met elkaar in contact komen.
Stel de machine in op zoet brood en laat alles mengen en rijzen. Vlak voor de laatste rijzing het deeg eruit halen. 1/4 deel van het deeg apart houden, de suikerparels door het grootste deel van het deeg kneden. Het resterende deeg uitrollen en om het suikerpareldeeg heenvouwen. Terugplaatsen in de broodbakmachine, nadat je de deeghaken verwijderd hebt. Nu nog voor de laatste keer laten rijzen en dan afbakken.
Stel de machine in op zoet brood en laat alles mengen en rijzen. Vlak voor de laatste rijzing het deeg eruit halen. 1/4 deel van het deeg apart houden, de suikerparels door het grootste deel van het deeg kneden. Het resterende deeg uitrollen en om het suikerpareldeeg heenvouwen. Terugplaatsen in de broodbakmachine, nadat je de deeghaken verwijderd hebt. Nu nog voor de laatste keer laten rijzen en dan afbakken.
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk zoet brood voor koude winterdagen
Ingrediƫnten
- 500 gram tarwebloem,
- 50 gram basterdsuiker,
- 6 gram gist,
- 20 ml (maiskiem/zonnebloem)olie,
- 15 gram speculaaskruiden,
- 10 gram zout,
- 1 ei aanvullen met water tot 300 ml,
- 150 gram suikerparels
- 50 gram basterdsuiker,
- 6 gram gist,
- 20 ml (maiskiem/zonnebloem)olie,
- 15 gram speculaaskruiden,
- 10 gram zout,
- 1 ei aanvullen met water tot 300 ml,
- 150 gram suikerparels
Hulpmiddelen & keukengerei
broodbakmachine
Leuke tips
Lekker met boter bij de koffie, of voor de zoetekauwen, met zoet broodbeleg of zelfs kaas!
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
1063767
Homepage ID
155465
Smaak
A
Teller
18354
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Stel de broodbakmachine in op stand Zoet brood.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid