Bereidingswijze
stamp het blokje anijs fijn.Meng het bakmeel met de basterdsuiker,specuklaaskruien,melk en de asijn.Sij de boter in blokjes boven
het meelmengsel en kneed met koude handen een soepel deeg.Laat het deeg afgedekt ca. 2 uur in de koelkast rusten.Verwarm de oven voor op 175C (hetelucht 160C).Bekleed een bakpaat met bakpapier.Vorm alle balletjes van het deeg ter groote van een groote knikker,druk ze wat platter en steek ze aan sateprikkers.Bak de pepernoten op de bakplaat in ca.15 minuten gaar.Laat de pure en witte chocolade apart au bain marie (boven een kokend waterbad)smelten.Schenk ze in kommetjesen houd ze warm op een rechaud.Zet de pepernotenspiesjes in een glas en serveer ze bij de zoete dipsauzen.
het meelmengsel en kneed met koude handen een soepel deeg.Laat het deeg afgedekt ca. 2 uur in de koelkast rusten.Verwarm de oven voor op 175C (hetelucht 160C).Bekleed een bakpaat met bakpapier.Vorm alle balletjes van het deeg ter groote van een groote knikker,druk ze wat platter en steek ze aan sateprikkers.Bak de pepernoten op de bakplaat in ca.15 minuten gaar.Laat de pure en witte chocolade apart au bain marie (boven een kokend waterbad)smelten.Schenk ze in kommetjesen houd ze warm op een rechaud.Zet de pepernotenspiesjes in een glas en serveer ze bij de zoete dipsauzen.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
1 anijsblokje,150g zelfrijzend bakmeel,75g lichtbruine basterdsuiker,10g koek-en speculaaskruiden (Silvo),2 eetlepels melk,90g koude boter,200g pure en witte chocolade.
Hulpmiddelen & keukengerei
vershoudfolie,bakpapier,ca.30 sateprikkers en rechaud.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1063747
Homepage ID
1141428
Smaak
Z
Teller
928
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid