Bereidingswijze
Klop de creme fraiche met een mixer stijf (pas op dat het geen boter wordt) en bewaar het in de koelkast. Schraap met een dunschiller 20 gram van de chocolade en zet dat apart voor de garnering. Hak de rest van de chocolade fijn en verwarm dit al roerende in een steelpan met het zout en ? dl water op zacht vuur tot de chocolade gesmolten is. Let goed op dat hij niet aanbrandt. Roer, als de chocolade gesmolten is, de melk erdoor. Breng alles aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen. Let goed op, want de chcocolade borrelt flink en wordt snel dikker. Voeg dan de rum en de koffie toe en kook het mengsel nog 2 minuten. klop de chocolade met een garde luchtig en schep voor serveren een lepel creme fraiche op de chocolademelk. Bestrooi met chocoladeschaafsel.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Om heerlijk warm van te worden.
Ingrediƫnten
Voor 4 bekers.
? dl creme fraiche,
180 gram bittere chocolade,
snufje zout,
5 dl melk,
2 eetlepels rum,
? dl koude sterke koffie (espresso).
? dl creme fraiche,
180 gram bittere chocolade,
snufje zout,
5 dl melk,
2 eetlepels rum,
? dl koude sterke koffie (espresso).
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1063687
Homepage ID
107064
Smaak
Z
Teller
2910
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid