Bereidingswijze
Beboter een diepe springvorm (4x23 cm). Rol het deeg uit en bekleed de springvorm ermee. Plaats de vorm in de koelkast terwijl u de vulling maakt. Zet de chocolade 5 minuten in een ovenvaste schaal in een oven van 50C tot hij is gesmolten of smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water. Laat de chocolade niet te warm worden. Rooster de amandelen lichtbruin in een droge koekenpan of in een oven op 150C. maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Houd de helft van de amandelen apart, meng de rest van de amandelen met het broodkruim en maal dit fijn. Sla de eiwitten stijf met een snufje zout. Klop de eidooiers door de gesmolten chocolade en roer ook het citroensap, de citroenschil en het amandelbroodkruimmengsel erdoor. Spatel dan voorzichtig de eiwitten erdoor. Haal de bakvorm uit de koelkast en bestrijk de bodem met abrikozenjam. Verdeel de kersen over de jam en strooi de achtergehouden amandelen erover. Schep het chocoladebeslag erop en bak de taart circa 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180C, of tot een in het midden gestoken mes er schoon uitkomt. Serveer lauwwarm of koud.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke combinatie van witte en bruine chocola, amandelen, kersen en abrikozen.
Ingrediƫnten
Voor 8-10 personen.
1 hoeveelheid chocoladekorstdeeg,
200 gram witte chocolade,
100 gram blanke amandelen,
50 gram witte broodkruim,
2 eieren gesplitst,
Snufje zout,
Geraspte schil en sap van 1 citroen,
3 eetlepels abrikozenjam,
Circa 150 gram kersen (eventueel uit blik).
1 hoeveelheid chocoladekorstdeeg,
200 gram witte chocolade,
100 gram blanke amandelen,
50 gram witte broodkruim,
2 eieren gesplitst,
Snufje zout,
Geraspte schil en sap van 1 citroen,
3 eetlepels abrikozenjam,
Circa 150 gram kersen (eventueel uit blik).
Leuke tips
Chocoladekorstdeeg.
Zeef 15 gram cacao, 130 gram bloem, snufje zout en 40 gram poedersuiker boven de kom van de keukenmachine. Voeg dan 85 gram boter in klontjes toe en meng deze door het bloemmengsel. Voeg dan 1 eidooier toe en meng het deeg met de pulsknop van de keukenmachine tot een bal. Of kneed alle ingredienten met de hand tot een samenhangend deeg. Laat het deeg, verpakt in plasticfolie, 1 uur in de koelkast opstijven.
Zeef 15 gram cacao, 130 gram bloem, snufje zout en 40 gram poedersuiker boven de kom van de keukenmachine. Voeg dan 85 gram boter in klontjes toe en meng deze door het bloemmengsel. Voeg dan 1 eidooier toe en meng het deeg met de pulsknop van de keukenmachine tot een bal. Of kneed alle ingredienten met de hand tot een samenhangend deeg. Laat het deeg, verpakt in plasticfolie, 1 uur in de koelkast opstijven.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1063683
Homepage ID
107064
Smaak
Z
Teller
1801
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid