Taaitaai-korstjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/27/2003 - 18:51
Bereidingswijze
Vermeng de roggebloem met de tarwebloem en zeef het boven een kom
Breng in een pan het water aan de kook en voeg er 175 gr honing, de keukenstroop en het anijspoeder aan toe
Roer alles door elkaar en breng het al roerend weer aan de kook
Meng het door de bloem tot een stevig deeg en laat dit afgedekt op een koele plaats 2 dagen rusten
Meng er dan de karnemelk, 75 gr honing, de speculaaskruiden, het gemberpoeder en de soda door
Rol het deeg op een met bloem bestoven glad werkvlak uit tot een lap van ? 1 cm dik en snijd deze in stukken van 4 x 8 cm
Leg die op een met boter ingevette bakplaat en bestrijk ze met melk
Bak de taaitaaikorstjes in het midden van een op 200?C voorverwarmde oven in ? 30 minuten gaar
Laat ze op een taartrooster afkoelen
Ingrediƫnten
350 gr roggebloem
175 gr tarwebloem
1 3/4 dl water
250 gr honing
100 gr keukenstroop
1 theelepel anijspoeder
1/2 dl karnemelk
15 gr speculaaskruiden
1 mespunt gemberpoeder
1 theelepel dubbelkoolzure soda
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1063238
Homepage ID
1211473
Smaak
Z
Teller
1455
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kook_piet
Gelegenheid