Bereidingswijze
Zeef het bakmeel boven een kom en maak in het midden een kuiltje
Doe de suiker, de speculaaskruiden, het zout en de boter in het kuiltje en verkruimel ze met de vingers door het meel
Kneed het geheel snel tot een soepel deeg
Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het in de koelkast ? 30 minuten rusten
Verwarm de oven voor op 170?C
Rol het deeg uit tot een lap van 7 mm dik
Leg het deeg op de bakplaat en prik het met een vork regelmatig in
Garneer het deeg met amandelen en bestrijk het met ei
Bak de speculaas in het midden van de oven in 20-25 minuten bruin en gaar
Laat de speculaas afkoelen en breek hem in brokken
Doe de suiker, de speculaaskruiden, het zout en de boter in het kuiltje en verkruimel ze met de vingers door het meel
Kneed het geheel snel tot een soepel deeg
Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het in de koelkast ? 30 minuten rusten
Verwarm de oven voor op 170?C
Rol het deeg uit tot een lap van 7 mm dik
Leg het deeg op de bakplaat en prik het met een vork regelmatig in
Garneer het deeg met amandelen en bestrijk het met ei
Bak de speculaas in het midden van de oven in 20-25 minuten bruin en gaar
Laat de speculaas afkoelen en breek hem in brokken
Ingrediƫnten
185 gr zelfrijzend bakmeel
85 gr donkere basterdsuiker
10 gr speculaaskruiden
Zout
120 gr koude boter in stukjes
35 gr gepelde amandelen
1 klein losgeklopt ei
Een ingevette bakplaat
85 gr donkere basterdsuiker
10 gr speculaaskruiden
Zout
120 gr koude boter in stukjes
35 gr gepelde amandelen
1 klein losgeklopt ei
Een ingevette bakplaat
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1063237
Homepage ID
1211473
Smaak
H
Teller
915
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid