Pepparkakor

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/27/2003 - 14:35
Bereidingswijze
Meng het bicarbonaat met de helft van de bloem. Breng water en suiker aan de kook. Voeg suikerstroop, boter en alle kruiden toe aan het hete water. Roer alles goed door en laat afkoelen. Meng die helft van het meel dat het bicarbonaat bevat erin. Bewerk daarna met de rest van het meel tot een massa. Leg het bewerkte deeg in een schaal, dek af met een doek en laat 12 uur in de koelkast staan. Verwarm de oven voor op 200 - 225 ?C. Maak het deeg plat tot een ? cm. en breidt uit op het aanrecht. Snijd er allerlei leuke figuurtjes uit zoals sterretjes, hartjes, huisjes. Leg de dunne figuurtjes op een met boter ingevet bakblik en bak ze 5 minuten.
Ingrediƫnten
1.5 dl water
4 dl suiker
300 g. boter
1 dl suikerstroop
1 eetlepel gemalen kruidnagelen
1 eetlepel gemalen kaneel
1 eetlepel gemalen gember
ca 12 dl bloem
2 theelepels bicarbonaat.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1063182
Homepage ID
1211473
Smaak
H
Teller
506
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kook_piet
Gelegenheid