Bereidingswijze
1 Klop de eieren met het water schuimig. Voeg de vanillesuiker Bourbon en de suiker toe en klop nog enkele minuten door.
Zeef kristalbloem, maizena, cacaopoeder en bakpoeder erboven en roer het mengsel door de eimassa.
2 Doe het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 25 - 30 minuten gaar.
3 Haal de bodem uit de vorm en laat deze goed afkoelen.
Snijd de bodem daarna in 2 lagen.
4 Verwarm de slagroom met de melk, maar laat deze niet koken. Voeg de chocolade toe en laat die in de melk oplossen. Meng de rum erdoor. Zet de creme in een bak ijskoud water en laat dit onder af en toe roeren afkoelen.
5 Klop de creme luchtig op met de mixer.
Doe de helft van de creme over een taartlaag. Leg de andere laag erop en bestrijk de zijkant van de taart met creme.
Zeef kristalbloem, maizena, cacaopoeder en bakpoeder erboven en roer het mengsel door de eimassa.
2 Doe het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 25 - 30 minuten gaar.
3 Haal de bodem uit de vorm en laat deze goed afkoelen.
Snijd de bodem daarna in 2 lagen.
4 Verwarm de slagroom met de melk, maar laat deze niet koken. Voeg de chocolade toe en laat die in de melk oplossen. Meng de rum erdoor. Zet de creme in een bak ijskoud water en laat dit onder af en toe roeren afkoelen.
5 Klop de creme luchtig op met de mixer.
Doe de helft van de creme over een taartlaag. Leg de andere laag erop en bestrijk de zijkant van de taart met creme.
Ingrediƫnten
- 5 eieren
- 2 el heet water
- 1 zakje vanillesuiker Bourbon
- 150 gr suiker
- 100 gr kristalbloem
- 100 gr maizena
- 40 gr cacaopoeder
- 2 tl bakpoeder
Voor de vulling:
- 250 gr pure chocolade
- 2? dl slagroom
- ? dl melk
- 1 el rum
- 100 gr hagelslag
- 1 el cacaopoeder
- garneerchocolaatjes
- 2 el heet water
- 1 zakje vanillesuiker Bourbon
- 150 gr suiker
- 100 gr kristalbloem
- 100 gr maizena
- 40 gr cacaopoeder
- 2 tl bakpoeder
Voor de vulling:
- 250 gr pure chocolade
- 2? dl slagroom
- ? dl melk
- 1 el rum
- 100 gr hagelslag
- 1 el cacaopoeder
- garneerchocolaatjes
Hulpmiddelen & keukengerei
* Springvorm van 24 cm ?
* lepel
* maatbeker
* bakpapier
* mes
* keukenmachine
* zeef
* garde of handmixer
* palletmes
* lepel
* maatbeker
* bakpapier
* mes
* keukenmachine
* zeef
* garde of handmixer
* palletmes
Leuke tips
Rol de taart door de hagelslag. Strijk dit af met creme.
Zeef cacaopoeder eroverheen. Versier de taart met garneerchocolaatjes.
Zeef cacaopoeder eroverheen. Versier de taart met garneerchocolaatjes.
Variatietips:
Maak een uit papier geknipt figuur (sjabloon). Leg dit op de taart en strooi er cacaopoeder of hagelslag eroverheen. Verwijder daarna het papier.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1063166
Homepage ID
3159
Smaak
Z
Teller
1161
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# verwarm de oven voor op 190?C
# vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier
# hak de chocolade grof
# vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier
# hak de chocolade grof
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid