Bereidingswijze
Bloem zeven en mengen met het bakpoeder, de speculaaskruiden en het zout. Basterdsuiker en (koude) boter toevoegen. Kneed een soepel deegje en laat dat vervolgens een nacht staan. Zo trekt de geur van de kruiden in het deeg. Wie een speculaasplank heeft kan die met meel bestuiven en er stukjes deeg indrukken. Anders deeg uitrollen en koekjes snijden. Koekjes op een beboterd bakblik met amandelsnippers bestuiven. Vervolgens in een matig warme oven(160 graden) bruin en gaar bakken.
Vertel iets leuks over dit recept
snoepgoed voor sinterklaas
Ingrediƫnten
400 gram bloem
2,5 theelepels bakpoeder
1,5 theelepel speculaaskruiden
200 gram boter
250 gram bruine basterdsuiker
75 gram amandelsnippers
2,5 theelepels bakpoeder
1,5 theelepel speculaaskruiden
200 gram boter
250 gram bruine basterdsuiker
75 gram amandelsnippers
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1062943
Homepage ID
1211473
Smaak
H
Teller
2435
Drank
Uit
Bookmarked
32
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid