Bereidingswijze
- Snijd de goudreinetten in kleine blokjes en vermeng deze met 50 gram suiker, kaneelpoeder, nootmuskaat, citroenrasp, bloem, gemalen gemengde noten, fijn gesneden mint blaadjes en amandelspijs
- Bestrijk de korstdeeg randen met weinig water
- Leg een lepel appelvulling in het midden van het bladerdeeg
- Vervolgens elk plakje dubbelklappen tot een driehoek
- Druk de randen stevig op elkaar
- Bestrijk de appelflappen met een mengsel van eidooier en water en betrooi met suiker
- Leg de appelflappen op een vetvrij bakpapier en bak ze af in ca 20-25 minuten in een oven van 180 graden C.
Eet smakelijk,
- Bestrijk de korstdeeg randen met weinig water
- Leg een lepel appelvulling in het midden van het bladerdeeg
- Vervolgens elk plakje dubbelklappen tot een driehoek
- Druk de randen stevig op elkaar
- Bestrijk de appelflappen met een mengsel van eidooier en water en betrooi met suiker
- Leg de appelflappen op een vetvrij bakpapier en bak ze af in ca 20-25 minuten in een oven van 180 graden C.
Eet smakelijk,
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
heerlijke appelflapjes
Ingrediƫnten
3 stuks goudreinetten
50 gram + 50 gram suiker
1 theelepeltje kaneelpoeder
1 mespuntje nootmuskaat
50 gram amandelspijs
50 gram gemende noten
10 blaadjes mint
2 eetlepels bloem
1 eetlepel citroenrasp
2 eidooiers
12 plakjes korstdeeg plakjes
50 gram + 50 gram suiker
1 theelepeltje kaneelpoeder
1 mespuntje nootmuskaat
50 gram amandelspijs
50 gram gemende noten
10 blaadjes mint
2 eetlepels bloem
1 eetlepel citroenrasp
2 eidooiers
12 plakjes korstdeeg plakjes
Leuke tips
lekker met slagroom en warme chocomelk
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1062940
Homepage ID
1211473
Smaak
Z
Teller
4807
Drank
Uit
Bookmarked
43
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid