Ri@'s kipfilet met speculaassaus.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/24/2003 - 16:03
Bereidingswijze
Bak de uien in een sauspan in een eetlepel van de boter tot hij kleurt. Bak nog heel even de knoflook mee en giet dan de wijn en fond in de pan. Laat op halfhoog vuur inkoken tot een kwart van de hoeveelheid. verkruimel er dan de speculaasjes in en laat 5 minuten sudderen. Pureer de saus met een staafmixer en houd hem warm. Bak in de olie de kipfilets aan beide zijden mooi bruin bestrooi met zout en peper en laat ze gaar worden. Klop de resterende boter door de speculaassaus, maar kijk uit voor schiften.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept

Ingrediƫnten
1 ui, fijngehakt,
100 gram boter,
1-2 tenen knoflook, fijngehakt,
2 glazen rode wijn,
1 dl fond,
4 speculaasjes of een hand kruidnootjes, verkruimeld,
4 kipfilets,
scheutje olie,
zout.
Hulpmiddelen & keukengerei
Braadpan, garde en een staafmixer.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1062550
Homepage ID
1086224
Smaak
Q
Teller
1670
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ghislaine000
Gelegenheid