Bereidingswijze
Cake vorm de wanden en de bodem bedekken met de overgebleven koekjes en daarna de vorm voorzichtig vullen. Hierna in de vriezer voor 24 uur of langer, dan worden de koekjes lekker zacht.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
8 eieren-
1/2 liter slagroom-
175 gram suiker-
400 gram speculaas/bastognekoeken-
1 theelepel speculaaskruiden.
1/2 liter slagroom-
175 gram suiker-
400 gram speculaas/bastognekoeken-
1 theelepel speculaaskruiden.
Hulpmiddelen & keukengerei
Beslagkom, garde en cakevorm.
Leuke tips
Als de ijstaart niet helemaal wordt opgegeten plaats je de rest terug in de vriezer.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1062546
Homepage ID
1086224
Smaak
Z
Teller
4256
Drank
Uit
Bookmarked
31
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De helft van de koek verkruimelen ( zo fijn als mogelijk), speculaaskruiden toevoegen. De slagroom met de helft van de suiker stijfkloppen, hierna vermengen met de koekkruimels, 5 hele eieren en 3 eidooiers au-bain marie tot op ongeveer 37 graden. Ei mengsel van het vuur halen en licht geel kloppen tot het een yoghurtachtige substantie wordt, en de andere helft van de slagroom en de suiker door het ei mengsel roeren. Dit mengsel door de slagroom/koek mengen tot het een geheel is.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid