Bereidingswijze
Rol het deeg uit, of maak er vormpjes van in een koekplank. Leg het op een met boter ingevette bakplaat.
Doe de bakplaat in het midden van de oven en bak het in de oven in circa 25 minuten lichtbruin. Je kunt controleren of het gaar is door er met een naald/satestokje in te prikken. Wanneer deze droog blijft, is het gaar.
Doe de bakplaat in het midden van de oven en bak het in de oven in circa 25 minuten lichtbruin. Je kunt controleren of het gaar is door er met een naald/satestokje in te prikken. Wanneer deze droog blijft, is het gaar.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
250 gram bloem-
100 gram honing-
1 eetlepel stroop-
? theelepel zout-
? theelepel potas (dit wordt ook wel kaliumcarbonaat genoemd)-
3 theelepels kaneelpoeder-
1 theelepel gemalen anijs -
1 theelepel gemalen nootmuskaat-
1 theelepel kruidnagelpoeder.
100 gram honing-
1 eetlepel stroop-
? theelepel zout-
? theelepel potas (dit wordt ook wel kaliumcarbonaat genoemd)-
3 theelepels kaneelpoeder-
1 theelepel gemalen anijs -
1 theelepel gemalen nootmuskaat-
1 theelepel kruidnagelpoeder.
Hulpmiddelen & keukengerei
Een oven,een steelpannetje, deegkom, deegroller en een zeef.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1062119
Homepage ID
1086224
Smaak
Z
Teller
433
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 160 ?C.Verwarm de honing zachtjes en roer er de stroop door.
Zeef de bloem en meng er de specerijen en het rijsmiddel door.
Voeg er de inmiddels afgekoelde honing en stroop bij en kneed het geheel tot een stevig deeg.
Zeef de bloem en meng er de specerijen en het rijsmiddel door.
Voeg er de inmiddels afgekoelde honing en stroop bij en kneed het geheel tot een stevig deeg.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid