Bereidingswijze
Leg de deegplakjes op elkaar en rol ze uit tot een rechthoek van ongeveer 30 x 30 cm. Snijd de deeglap in tweeen en plak ze aan elkaar (tot 15 x 60 cm). Vorm de amandelspijs tot een rol van 55 cm. Verwarm de oven voor op 200 ?C. Leg de amandelspijs op de deeglap en vouw het deeg rond de amandelspijs. Plak de deegnaad en de zijkanten met water vast en vorm de rol met de deegnaad naar beneden op de bakplaat tot een letter S of een andere letter. Bestrijk het deeg met ei en bak het in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
450 gram ontdooid diepvriesbladerdeeg-
500 gram amandelspijs-
1 losgeklopt ei.
500 gram amandelspijs-
1 losgeklopt ei.
Hulpmiddelen & keukengerei
Een oven en een deegroller.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1062118
Homepage ID
1086224
Smaak
Z
Teller
392
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 ?C.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid