Bereidingswijze
Leg het deeg op de bakplaat en schuif ze in het midden de oven.
Bak de gevulde speculaas gaar in 40 a 45 minuten. De speculaas is gaar wanneer de amandelen goudbruin zijn. Snijdt het vrijwel direct in stukken, maar laat de koek op de bakplaat liggen tot het bijna helemaal is afgekoeld.
Bak de gevulde speculaas gaar in 40 a 45 minuten. De speculaas is gaar wanneer de amandelen goudbruin zijn. Snijdt het vrijwel direct in stukken, maar laat de koek op de bakplaat liggen tot het bijna helemaal is afgekoeld.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
600 gram bloem-
2 theelepels bakpoeder-
300 gram bruine basterdsuiker-
mestpuntje zout-
300 gram koude boter in stukjes gesneden-
? dl melk-
3 eetlepels koekkruiden of speculaaskruiden.
Voor de vulling:
250 gram amandelspijs-
twee eetlepels room-
citroenrasp-
Voor de garnering:
Amandelen-
los geklopt ei-
eetlepel water.
2 theelepels bakpoeder-
300 gram bruine basterdsuiker-
mestpuntje zout-
300 gram koude boter in stukjes gesneden-
? dl melk-
3 eetlepels koekkruiden of speculaaskruiden.
Voor de vulling:
250 gram amandelspijs-
twee eetlepels room-
citroenrasp-
Voor de garnering:
Amandelen-
los geklopt ei-
eetlepel water.
Hulpmiddelen & keukengerei
Een oven, deegkom en een deegrol.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1062117
Homepage ID
1086224
Smaak
Z
Teller
793
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 150?C (gasstand .Van bovenstaande ingredienten een soepel deeg kneden en dit een nacht, afgedekt, koel wegzetten.
De helft van het deeg uitrollen tot een vierkante lap van ongeveer driekwart centimeter dikte, en die op een beboterde bakplaat leggen. (alleen dat deel beboteren waarop het deeg ligt).
Voor de vulling 250 gram amandelspijs losroeren met twee eetlepels room, eventueel nog wat citroenrasp.
De spijs over de koek verdelen.
Nu de andere helft van het deeg uitrollen tot een even grote lap en die voorzichtig over de spijs leggen.
Druk amandelen op gelijke afstand in het deeg en bestrijk dit daarna met losgeklopt ei, waaraan een eetlepel water is toegevoegd.
Laat het deeg een uur rusten.
De helft van het deeg uitrollen tot een vierkante lap van ongeveer driekwart centimeter dikte, en die op een beboterde bakplaat leggen. (alleen dat deel beboteren waarop het deeg ligt).
Voor de vulling 250 gram amandelspijs losroeren met twee eetlepels room, eventueel nog wat citroenrasp.
De spijs over de koek verdelen.
Nu de andere helft van het deeg uitrollen tot een even grote lap en die voorzichtig over de spijs leggen.
Druk amandelen op gelijke afstand in het deeg en bestrijk dit daarna met losgeklopt ei, waaraan een eetlepel water is toegevoegd.
Laat het deeg een uur rusten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid