Carrotcake

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/20/2003 - 12:57
Bereidingswijze
1 Meng de bloem, suiker, zout, zuiveringszout, kaneel en piment. Roer er vervolgens de olie door en klop het mengsel luchtig.

2 Klop de eieren er een voor een doorheen en roer er vervolgens de noten en wortelen doorheen.

Schenk het mengsel in de vorm en bak de carrotcake in het midden van de oven 40-45 minuten.

3 Maak intussen de glazuur door de roomkaas met creme fraiche en boter los te kloppen. Roer er de poedersuiker in gedeelten door tot het mengsel mooi glad is.

Breng de glazuur met het citroensap op smaak.

4 Laat de cake iets afkoelen, haal deze dan uit de vorm en laat het verder op een rooster afkoelen.

Strijk het glazuur in een dikke laag over de afgekoelde cake en laat het ? 1 uur harden.
Aantal personen
10.00
Ingrediƫnten
- 250 gr bloem

- 250 gr kristalsuiker

- ?-1 tl zout

- 1? tl zuiveringszout (natrium bicarbonaat)

- 2 tl gemalen kaneel

- 1 tl gemalen piment

- 2? dl zonnebloemolie

- 3 eieren

- 150 gr walnoten

- 350 gr wortelen


Voor de glazuur:

- 200 gr verse roomkaas

- 4 el creme fraiche

- 2 el boter of margarine

- ? 225 gr poedersuiker

- 1-2 el citroensap
Hulpmiddelen & keukengerei
* ronde vorm van ? 26 cm ?

* mengkom

* pollepel

* garde

* rasp
Leuke tips
-
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1062054
Homepage ID
3159
Smaak
Z
Teller
2044
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# klop de eieren los

# hak de walnoten grof

# rasp de wortelen fijn

# verwarm de oven voor op 175?C
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
femkemireille
Gelegenheid