Bereidingswijze
1 Smelt de boter en de chocolade in de kom boven de pan met heet water.
2 Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel.
3 Spatel het chocolademengsel, de bloem en het bakpoeder voorzichtig door het eiermengsel. Spatel vervolgens de walnoten erdoor en schenk dan het mengsel in de vorm
4 Bak de brownies in het midden van de oven ± 25 minuten tot het browniemengsel gestold is.
Laat het afkoelen en snijd het voor het serveren in stukken van 5*6 cm.
2 Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel.
3 Spatel het chocolademengsel, de bloem en het bakpoeder voorzichtig door het eiermengsel. Spatel vervolgens de walnoten erdoor en schenk dan het mengsel in de vorm
4 Bak de brownies in het midden van de oven ± 25 minuten tot het browniemengsel gestold is.
Laat het afkoelen en snijd het voor het serveren in stukken van 5*6 cm.
Aantal personen
30.00
Vertel iets leuks over dit recept
-
Ingrediënten
- 250 gr boter of margarine
- 150 gr bittere chocolade
- 4 grote eieren
- 350 gr kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 175 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 150 gr walnoten
- 150 gr bittere chocolade
- 4 grote eieren
- 350 gr kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 175 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 150 gr walnoten
Hulpmiddelen & keukengerei
* rechthoekige vorm van ± 25*30 cm
* zeef
* au-bain-marie pan (eventueel)
* een kom
* garde of handmixer
* spatel
* mes
* snijplank
* zeef
* au-bain-marie pan (eventueel)
* een kom
* garde of handmixer
* spatel
* mes
* snijplank
Leuke tips
-
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1062053
Homepage ID
3159
Smaak
Z
Teller
1892
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# vet de vorm in met boter
# snijd de boter in blokjes
# breek de chocolade in stukjes
# zeef de bloem
# verwarm de oven voor op 180ºC
# snijd de boter in blokjes
# breek de chocolade in stukjes
# zeef de bloem
# verwarm de oven voor op 180ºC
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid