Bereidingswijze
De ingredienten voor het zanddeeg mengen,kneden en in de vorm platdrukken. Onderin de oven ongeveer 20 minuten bakken.
De bodem dan voorzichtig uit de vorm halen en in 16 stukken van elk 5 x 7 cm snijden.
Voor het beslag de boter en de suiker tot creme kloppen en de eieren erdoor roeren.Het bakpoeder met de bloem zeven en door de creme roeren. Het bakblik weer invetten, beslag erin gieten en onder in de oven 25 minuten bakken. Daarna ook deze in 16 stukken van 5 x 7 cm snijden.
Voor de vulling de slagroom stijfkloppen en door de chocoladepudding scheppen. De stukken zandtaart met deze creme bestrijken en dan de stukken cake erop leggen.
Voor de garnering de slagroom met de vanillesuiker stijfkloppen. De peren laten uitlekken en er amandelen en krenten als oren en ogen in steken. Op de taartjes leggen en er toefjes slagroom omheen spuiten. De kiwi's schillen,halveren en in de slagroomtoefjes steken.
De bodem dan voorzichtig uit de vorm halen en in 16 stukken van elk 5 x 7 cm snijden.
Voor het beslag de boter en de suiker tot creme kloppen en de eieren erdoor roeren.Het bakpoeder met de bloem zeven en door de creme roeren. Het bakblik weer invetten, beslag erin gieten en onder in de oven 25 minuten bakken. Daarna ook deze in 16 stukken van 5 x 7 cm snijden.
Voor de vulling de slagroom stijfkloppen en door de chocoladepudding scheppen. De stukken zandtaart met deze creme bestrijken en dan de stukken cake erop leggen.
Voor de garnering de slagroom met de vanillesuiker stijfkloppen. De peren laten uitlekken en er amandelen en krenten als oren en ogen in steken. Op de taartjes leggen en er toefjes slagroom omheen spuiten. De kiwi's schillen,halveren en in de slagroomtoefjes steken.
Vertel iets leuks over dit recept
Tijdens een kinderfeestje gaan deze taartjes erin als koek
Ingrediƫnten
Voor het zanddeeg:
100 gr koude roomboter of margarine, 150 gr tarwebloem, 50 gr suiker, 1 el water.
Voor het cakebeslag:
100 gr zachte roomboter of margarine, 125 gr suiker, 2 eieren, 125 gr tarwebloem, 1/2 theelepel bakpoeder.
Voor de vulling:
1 dl slagroom, 2 dl chocoladepudding
Voor de garnering:
2 dl slagroom
1 zakje vanillesuiker
2 blikken peren(elk 800 gr)
amandelen, krenten ,2 kiwi's.
100 gr koude roomboter of margarine, 150 gr tarwebloem, 50 gr suiker, 1 el water.
Voor het cakebeslag:
100 gr zachte roomboter of margarine, 125 gr suiker, 2 eieren, 125 gr tarwebloem, 1/2 theelepel bakpoeder.
Voor de vulling:
1 dl slagroom, 2 dl chocoladepudding
Voor de garnering:
2 dl slagroom
1 zakje vanillesuiker
2 blikken peren(elk 800 gr)
amandelen, krenten ,2 kiwi's.
Hulpmiddelen & keukengerei
bakblik van 20 x 30 cm.
Leuke tips
Niet te lang laten staan anders wordt de slagroom bitter.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1031178
Homepage ID
1190082
Smaak
Z
Teller
648
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De oven voor verwarmen op 175 graden. De bakvorm van 20 x 30 cm invetten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid