Appelflappen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 03/22/2003 - 12:26
Bereidingswijze
Schep appel,rozijnen,suiker en kaneel door elkaar.


Leg het mengsel op het deeg.


Maak de randjes van het deeg nat,met een kwastje water.


Vouw het deeg in een punt,duw de randjes goed op elkaar.


Bestrijk de flappen met ei,duw de randjes goed op elkaar.


Bestrijk de flappen met ei,strooi er wat suiker over.


Leg een stukje bakpapier op de bakplaat.


Leg de flappen op het blik en bak ze in 20 minnuten bruin op 200 graden celius.


Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept kreeg ik van mijn zoon Tim die zit op de waterlelie in Heemstede op school.
En vroeg aan mijn of ik dit hier wou plaatsen.
Groetjes van Tim
Ingrediƫnten
2 plakjes bladerdeeg


1/2 appel


1 eetlepel rozijnen


kaneel

beetje ei


1 theelepel suiker

Hulpmiddelen & keukengerei
bordje,zeef,kwastje,aardappelmesje
Leuke tips
Leg een mooi servet op een groot bord en leg daar de appelflappen gezellig op.



Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1030613
Homepage ID
1142762
Smaak
Z
Teller
3948
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
bladerdeeg op bordje ontdooien


rozijnen spoelen en goed laten uitlekken


appels in kleine stukjes snijden


Ei opkloppen



Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kaa-tje40
Gelegenheid