Kip in de wok met perzik

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/12/2003 - 12:42
Bereidingswijze
Champignons aanbakken in de wok in olijfolie en er terug uitnemen.
Gember even bakken in olie in de wok. Gember uit de wok nemen (mag weg).
Kipfilets laten uitlekken, aanbakken in de wok en er terug uitnemen.
Wortelen en ajuin zo'n 10 minuutjes laten stoven. Kip, champignons en marinade toevoegen. Nog zo'n 10 minuutjes laten stoven. De stukjes perzik toevoegen + wat fijngesneden koriander. Proeven of er eventueel nog wat zout of tabasco bijmoet. Nog even laten opwarmen en serveren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het deksel werd tot 20x terug opgetild om nog een hapje te pikken, lekker dus!
Ingrediƫnten
500 gr kipfilet,
250 gr champignons
4 wortelen,
2 ajuinen
groot blik perzikken op siroop,
3 el balsamico-azijn,
3 el olijfolie,
potje tomatenpuree,
tabasco,
peper en zout,
2 cm gemberwortel
verse koriander
Hulpmiddelen & keukengerei
wok, diepe kom
Leuke tips
Lekker met rijst.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1028593
Homepage ID
1019882
Smaak
Z
Teller
3056
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De kipfilets in blokjes snijden.
De marinade bereiden: Olie, azijn, tomatenpuree, wat druppels tabasco, peper en zout mengen. Voldoende perziksap toevoegen om de kipfilets te doen onderstaan. 3 uur tot een dag laten staan in de ijskast.
Een stuk of acht halve perzikken in stukjes snijden.
Wortelen en champignons in schijfjes, ajuin en gember fijn snijden. (alles apart houden)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
dotterie
Gelegenheid