Bereidingswijze
Snij van de tomaten de kap af, giet er het vocht uit en peuter er voorzichtig met een theelepel de zaadlijsten met zaadjes uit.
Zet de tomaten nu omgekeerd op een stuk keukenpapier zodat ze uit kunnen lekken.
Knip de peterselie in een kopje fijn.
Trek of snij de vis in kleine stukjes en doe ze in de kom
Schep er voorzichtig de geknipte peterselie en de mayonaise door.
Vul hiermee de tomaten, leg er ook nog een toefje peterselie op.
Buig de bieslook en steek die als een hengsel in de vulling van de tomaten.
Was het blad sla en leg daar de tomaten op.
Zet de tomaten nu omgekeerd op een stuk keukenpapier zodat ze uit kunnen lekken.
Knip de peterselie in een kopje fijn.
Trek of snij de vis in kleine stukjes en doe ze in de kom
Schep er voorzichtig de geknipte peterselie en de mayonaise door.
Vul hiermee de tomaten, leg er ook nog een toefje peterselie op.
Buig de bieslook en steek die als een hengsel in de vulling van de tomaten.
Was het blad sla en leg daar de tomaten op.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
? 4 tomaten
? 2 takjes peterselie
? 100 gram mayonaise
? 4 sprietjes bieslook
? 1 groot slablad
? 1 citroen
? 200 gram kabeljauwfilet
4 laurierblaadjes
? mespunt zout
? snufje peper
? 15 gram boter.
? 2 takjes peterselie
? 100 gram mayonaise
? 4 sprietjes bieslook
? 1 groot slablad
? 1 citroen
? 200 gram kabeljauwfilet
4 laurierblaadjes
? mespunt zout
? snufje peper
? 15 gram boter.
Hulpmiddelen & keukengerei
Kookpot.
Leuke tips
Je kan de tomatenmandjes ook bv.voor een kinderfeestje,op grote schotel leggen op een slabedje.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1027059
Homepage ID
1086224
Smaak
A
Teller
923
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Boen de citroen goed schoon, snij er 4 schijfjes vanaf.
Leg 200 gram kabeljauwfilet samen met de citroenschijfjes, de laurierblaadjes, boter, zout en peper in een pan.
Giet er zoveel heet water bij tot de vis net onder water staat.
Verhit het water, in een open pan, tot het net begint te koken.
Draai het vuur laag en laat de vis met het deksel op de pan in 5 minuten gaar worden.Zet het bord klaar. Leg er een dubbelgevouwen stuk keukenpapier op.
Schep er met de schuimspaan de vis op. Laat de vis uitlekken en helemaal koud worden.
Leg 200 gram kabeljauwfilet samen met de citroenschijfjes, de laurierblaadjes, boter, zout en peper in een pan.
Giet er zoveel heet water bij tot de vis net onder water staat.
Verhit het water, in een open pan, tot het net begint te koken.
Draai het vuur laag en laat de vis met het deksel op de pan in 5 minuten gaar worden.Zet het bord klaar. Leg er een dubbelgevouwen stuk keukenpapier op.
Schep er met de schuimspaan de vis op. Laat de vis uitlekken en helemaal koud worden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid