Bereidingswijze
Bouillonpoeder in 1 1/2 dl. kokend water oplossen.
In fonduepan bouillon, ananassap en limoensap op laag vuur tegen de kook aan verwarmen.
Kaas in gedeelte met een houten lepel door de warme vloeistof roeren, tot alle kaas gesmolten is.
Ananas laten uitlekken en in kleine stukjes snijden.
Ananas en de hamreepjes door de fondue roeren.
In een kopje maizena met slagroom tot een glad papje roeren.
Fondue al roerend met maizenapapje binden.
Op smaak brengen met nootmuskaat en peper.
In fonduepan bouillon, ananassap en limoensap op laag vuur tegen de kook aan verwarmen.
Kaas in gedeelte met een houten lepel door de warme vloeistof roeren, tot alle kaas gesmolten is.
Ananas laten uitlekken en in kleine stukjes snijden.
Ananas en de hamreepjes door de fondue roeren.
In een kopje maizena met slagroom tot een glad papje roeren.
Fondue al roerend met maizenapapje binden.
Op smaak brengen met nootmuskaat en peper.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Natuurlijk zonder alcohol, maar met ananassap.
Ingrediƫnten
1/2 eetl. kruidenbouillonpoeder
1 1/2 dl. ananassap (pak a 1 liter)
1 eetl. limoensap
3 zakjes geraspte jongbelegen kaas (a 150 gr)
1 klein blikje ananasschijven op sap
200 gr. Hamreepjes
1-2 eetl. maizena
3 eetl. slagroom
nootmuskaat
peper
1 1/2 dl. ananassap (pak a 1 liter)
1 eetl. limoensap
3 zakjes geraspte jongbelegen kaas (a 150 gr)
1 klein blikje ananasschijven op sap
200 gr. Hamreepjes
1-2 eetl. maizena
3 eetl. slagroom
nootmuskaat
peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Kaasfondue pan met rechaud
Leuke tips
Lekker met ciabatta of ravioli
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1023599
Homepage ID
853758
Smaak
H
Teller
1806
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
alles klaar zetten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid