Warme Chocoladetaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/17/2003 - 15:22
Bereidingswijze

1. Doe boter, poedersuiker en chocolade in een pan en smelt au bain-marie (in een grote pan zacht kokend water) of in de microgolfoven op halve kracht gedurende 3 min. Roer goed door elkaar tot een gladde brij.
2. Klop de hete eieren in een hoge beker schuimig met de mixer.
3. Giet er de chocoladebrij bij en mix even tot u een glad beslag bekomt.
4. Bekleed een taartvorm van 18 a 20 cm doorsnede met een vet aluminiumfolie en smeer het in met boter. Giet er het beslag in. (Een uur voor het opdienen)
5. Schuif in de voorverwarmde oven (op 200 ?C) en laat 15 min. bakken. De taart rijst en valt dan terug in. Het deeg moet gebakken zijn, maar blijft 'klef' laat afkoelen tot de taart lauwwarm
Ingrediƫnten
Ingredienten (4 personen)

- 100 g chocolade (pure of melkchocolade)
- 100 g boter
- 80 g poedersuiker
- 3 eieren

Voor de afwerking

1creme anglaise
schijfjes peer
Leuke tips
Giet een spiegeltje 'creme anglaise' op elk bord en schik er een punt chocoladetaart op. Versier met schijfles peer.
Tip U kan dit gerecht ook afwerken met geschilferde witte chocolade of chocolade met sinaas en/of een bolletje frambozensorbet.

Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1017070
Homepage ID
20811
Smaak
Z
Teller
3891
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jackson
Gelegenheid