Bereidingswijze
Beslag in hete ingevette pan doen en gas op iets minder dan gemiddeld vuur. Als bovenkant van de koek droog is deze omkeren met houten spatel. Voor kaaspannenkoeken: beslag in pan doen en kaas erover strooien als beslag nog nat is zodat kaas in het beslag meebakt. Als bovenkant mooi droog is de koek keren en de kaaskant mooi bruin bakken. Gehele beslagkom leegbakken.
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
pannenkoeken met 1 of 2 ingredienten die ze heel bijzonder maken
Ingrediƫnten
1 pak pannenkoekmix meergranen, 8 dl. melk, 5 eieren, koekkruiden en evt. anijslikeur, geraspte kaas, wat olie
Hulpmiddelen & keukengerei
goede koekenpan die nooit afgewassen wordt!!
beslagkom, maatbeker, grote garde, houten spatel, keukenpapier
beslagkom, maatbeker, grote garde, houten spatel, keukenpapier
Leuke tips
Voor de neutrale pannenkoeken op tafel zetten: poedersuiker, bruine suiker, jam, stroop. De kaaspannenkoeken kun je zo eten zonder beleg.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1016928
Homepage ID
1102141
Smaak
N
Teller
3026
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
beslag maken volgens verpakking. Toevoegen koekkruiden en evt. anijslikeur. Pan vast voorwarmen met scheutje olie daarna met keukenpapier pan uitvegen en papier in kommetje bewaren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid