Bereidingswijze
Neem een hartvorm van ovenvast materiaal. Vet de vorm in met boter of olie en bestuif hem met bloem. Giet het beslag tot plm. 2/3 van de vorm en zet dit 30 min op een koele plaats. Klop in de laatste 10 min de 2 eiwitten stijf en spatel er vervolgens de donkerbruine suiker vermengd met de vanillesuiker door tot een schuimige massa ontstaat. Warm intussen de oven voor op 160 graden. Giet de schuimlaag op het cakebeslag en bestrooi de bovenkant nog met de rest van de gehakte noten. Bak 40 min in het midden van de oven. Met een breinaald controleren of de cake gaar is.
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
150 gr boter, 150 g lichtbruine basterdsuiker, 4 middelgrote eieren, 100 gr. tarwe- of rijstebloem, 100 gr. donkerbruine basterdsuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 2 theel. bakpoeder, 100 gr. gepelde en geroosterde wal- of hazelnoten.
Leuke tips
Nog lekkerder is het om de noten een half uur te marineren in 2 eetl. notenlikeur.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1015632
Homepage ID
1175551
Smaak
Z
Teller
648
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat de boter smelten in een steelpan maar niet te heet en bruin worden. roer er de lichtbruine basterdsuiker, de bloem en het bakpoeder door. Splits 2 eieren en houd het eiwit appart. Breek de overige 2 eieren bij de eidooiers en klop luchtig los, voeg ze toe aan het beslag en klop dit even door. Roer door het beslag de helft van de in stukjes gehakte noten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid