Bereidingswijze
Verhit in een ruime braadpan (of wok) de olie en bak hierin het spek snel uit in 1 minuut. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze op matig vuur goudgeel. Schep alles uit de pan en houd appart. Roerbak de snijbonen in dezelfde pan 2 min op groot vuur. Schenk er de bouillon en de wijn bij doe de ui/spekmix weer terug in de pan met bonenkruid en rozemarijn en stoof, afgedkt, 8 min. op matige warmte tot de snijbonen beetgaar zijn. Doe over in een doorzichtige schaal, voeg de witte bonen toe en ror met een vork alleen aan de bovenkant iets door zodat het groen door het wit uitkomt.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
200 gr. witte bonen, 250 gr, snijbonen, 2 middelgrote uien, 2 teentjes knoflook, 3 eetl. zonnebloemolie, 100 mager rookspek (plak) 2 dl. groente- of kippebouillon (tablet) 1 dl. witte wijn, 1 eetl. gehakt bonenkruid, 2 theel. gehakte rozemarijn.
Hulpmiddelen & keukengerei
Laat de bonen 1 nacht in ruim water weken.
Leuke tips
Serveer met gekookte aardappelen met gehakte peterdelie.
i.p.v. snijbonen kun je ook jonge sperziebonen nemen die in stukjes van 3 cm. snijden. Wil je het nog gemakkelijker maken? Neem dan een pot witte bonen (zonder tomatensaus)
i.p.v. snijbonen kun je ook jonge sperziebonen nemen die in stukjes van 3 cm. snijden. Wil je het nog gemakkelijker maken? Neem dan een pot witte bonen (zonder tomatensaus)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1015332
Homepage ID
1175551
Smaak
H
Teller
4395
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kook de bonen gaar in het weekwater maar niet te zacht. Giet ze af , zet appart maar houd warm. Maak de snijbonen schoon, verwijder de draden en snijd de bonen in schuine dunne reepjes. Snipper de uien en de knoflook. Verdeel het spek in kleine blokjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid