Slaatje met rauwe zalm en gebakken oesters

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/07/2003 - 12:47
Bereidingswijze
Voeg eerst alle ingredienten van de vinaigrette samen. Stevig doorroeren en afkruiden met peper en zout.
Was de sla en laat hem goed uitlekken. Verdeel de slablaadjes over de vier borden en kruid met peper uit de molen. Haal de zalmsneden even door de vinaigrette en drapeer ze op de sla.

Open de oesters. Steek de oester los en laat ze even drogen op een handdoek. Haal ze daarna even door de bloem. Bak ze in wat olijfolie tot ze aan beide kanten een bruin korstje hebben. Verdeel de gebakken oesters over de borden. Giet enkele lepeltjes vinaigrette op en rond de sla. Afwerken met de fijngesneden lenteuitjes.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Echt speciaal voor Valentijn.
Ingrediƫnten
100 gr gemengde sla
4 sneden rauwe zalm
12 oesters
1 bussel lente uitjes
bloem
olijfolie

voor de vinaigrette:
het sap van 4 limoenen
2 dl champagne
1 dl olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1015331
Homepage ID
346587
Smaak
A
Teller
444
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
nana_c
Gelegenheid