Bereidingswijze
De kabeljauw in fijne stukjes snijden en kruiden met peper en zout. Koriander en het sap van de halve limoen toevoegen. De jenever toevoegen, alsook de lepel olijfolie en de bieslook. Het geheel ongeveer 30 minuten laten marineren in de koelkast.
Intussen de room half opkloppen en op smaak brengen met een beetje jenever.
De gemarineerde kabeljauw in een cilindervorm op een koud bord dresseren. Afwerken met een takje dille en een eetlepel van de room-jenever dressing.
Intussen de room half opkloppen en op smaak brengen met een beetje jenever.
De gemarineerde kabeljauw in een cilindervorm op een koud bord dresseren. Afwerken met een takje dille en een eetlepel van de room-jenever dressing.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zeer speciaal hapje voor Valentijn.
Ingrediƫnten
200 g kabeljauwfilet
het sap van 1/2 limoen
1 eetlepel olijfolie
1 koffielepel fijngesneden bieslook
1/2 dl jenever van minstens 38%
1 dl room
peper en zout
gemalen koriander
4 takjes verse dille
het sap van 1/2 limoen
1 eetlepel olijfolie
1 koffielepel fijngesneden bieslook
1/2 dl jenever van minstens 38%
1 dl room
peper en zout
gemalen koriander
4 takjes verse dille
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1015329
Homepage ID
346587
Smaak
A
Teller
1314
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid