Bereidingswijze
Smelt de couverture al roerend in een kleine steelpan op laag vuur (of in de magnetron) laat iets afkoelen en stollen. Na 5 min de creme fraiche erdoorroeren. Voeg al omscheppend de rozijnen met de likeur toe en laat even staan. Was de appeltjes en wrijf ze glanzend droog. Snijd de kapjes met steeltjes eraf en boor het klokhuis eruit. Boor er nog wat vruchtvlees uit en vermeng dit met de rozijnencreme. Bedruppel de binnenkant van de appels met wat citroensap. Vul daarna de appels met de mix en laat ze minstens 2 uur koelen in het vriesvak onder in de koelkast.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
2 theelepels donkere rozijnen, 2 theel. gele rozijnen, 2 eetl. appel- of sinaasappellikeur, 2 eetl. melk- of pure chocolade couverture, 1 1/2 dl creme fraiche, 2 middelgrote delicious of cox oranges, citroensap.
Leuke tips
In plaats van aapeltjes kunt u nectarines nemen. Kies dan rijpe maar nog stevige vruchten.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1015319
Homepage ID
1175551
Smaak
Z
Teller
1083
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Doe de rozijnen in een kopje en schenk de likeur erover. Schep met een theelepel de rozijnen om zodat ze goed met likeur bedekt zijn. Laat 30-45 min wellen, schep af en toe om.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid