Bereidingswijze
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Intussen van elke mossel een schelphelft verwijderen. Iedere mossel dichtsmeren met MonChou boter. Schelpen op platte ovenvaste schaal rangschikken. Bestrooien met peper. In midden van grill mosselen in vijf minuten lichtbruin grilleren Citroen in plakjes snijden. Rest van Mon Chou boter in schaaltjes doen. Mosselen garneren met citroen. Mon Chou boter er apart bij geven.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekker en gezond
Ingrediƫnten
3 takjes peterselie, 1 pakje Mon Chou a 100 gram, 2 eetlepels zachte boter of margarine, 2 teentjes knoflook, 1 zak mosselen a 2 kg, 1 dl droge witte wijn, 1 pakje soepgroenten a 150 gram, witte peper, 1 citroen
Hulpmiddelen & keukengerei
schuimspaan, vergiet, (mossel)pan
Leuke tips
Lekker met kropsla en stokbrood
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1015267
Homepage ID
1034180
Smaak
H
Teller
2660
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
In kopje peterselie heel fijn knippen. In kom doen: peterselie, Mon Chou en boter. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Goed door elkaar roeren. Mosselen onder koud stromend water een voor een schoonspoelen. Geopende en kapotte exemplaren verwijderen. In grote pan doen: mosselen wijn en soepgroenten. Op hoog vuur met deksel op pan +- 8 min koken tot mosselen open zijn, af en toe omschudden. Met schuimspaan mosselen uit pan scheppen en in vergiet laten afkoelen. (kookvocht bewaren voor bijvoorbeeld vissoep)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid