Bereidingswijze
2. Zeef de bloem in een kom.
3. Voeg de suiker en de boter toe.
4. Snijd de boter met twee messen door het bloem-suikermengsel tot de boter in zeer kleine stukjes is verdeeld.
5. Kneed het mengsel met de handen goed dooreen tot alles samenhangt. Vorm van het deeg een bal.
6. Strooi wat bloem op het aanrecht. Rol de deegbal met een deegroller uit tot een lap van ongeveer 1/2 cm dik.
7. Steek met een of meerdere koekjesuitsteekvormen koekjes uit de deeglap.
8. Bestrijk de bakplaat dun met wat boter. Leg de uitgestoken koekjes voorzichtig op de bakplaat.
9. Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in het midden van de warme oven tot ze mooi bruin zijn.
10. Trek ovenwanten aan en haal de bakplaat uit de oven. Wip de koekjes met een pannenkoekmes van de bakplaat af en laat ze afkoelen.
3. Voeg de suiker en de boter toe.
4. Snijd de boter met twee messen door het bloem-suikermengsel tot de boter in zeer kleine stukjes is verdeeld.
5. Kneed het mengsel met de handen goed dooreen tot alles samenhangt. Vorm van het deeg een bal.
6. Strooi wat bloem op het aanrecht. Rol de deegbal met een deegroller uit tot een lap van ongeveer 1/2 cm dik.
7. Steek met een of meerdere koekjesuitsteekvormen koekjes uit de deeglap.
8. Bestrijk de bakplaat dun met wat boter. Leg de uitgestoken koekjes voorzichtig op de bakplaat.
9. Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in het midden van de warme oven tot ze mooi bruin zijn.
10. Trek ovenwanten aan en haal de bakplaat uit de oven. Wip de koekjes met een pannenkoekmes van de bakplaat af en laat ze afkoelen.
Vertel iets leuks over dit recept
Zoet smulwerk uit de oven
Ingrediƫnten
150 gr bloem
snufje zout
60 gr suiker
100 gr boter
1 eiwit
materiaal voor het versieren, zoals kokos, speciaal decoratiestrooisel of hagelslag enz.
snufje zout
60 gr suiker
100 gr boter
1 eiwit
materiaal voor het versieren, zoals kokos, speciaal decoratiestrooisel of hagelslag enz.
Leuke tips
11. Bestrijk de koekjes met wat eiwit en bestrooi en decoreer ze met het materiaal voor het versieren. Druk het strooisel lichtjes vast in het eiwit. Laat het eiwit opdrogen, dan zal het strooisel er niet meer afvallen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1012847
Homepage ID
302006
Smaak
Z
Teller
11968
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid