Wijting met Eekhoorntjesbrood, Knolselderpuree en Kalfsfond

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/16/2002 - 09:15
Bereidingswijze
1. Rol de wijtingfilets op in 4 porties van 125 g, bak ze krokant in een anti-kleefpan in een weinig olijfolie. Kruid ze met peper en zout.

2. Snijd de 200 g knolselder in kleine stukken en kook ze gaar in de room en de gevogeltebouillon. Doe er dan de gekookte aardappel bij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Mix de knolselder tot een gladde massa.

3. Bak de paddestoelen in boter goudbruin en voeg er op het laatste de fijngehakte sjalot, de look en de gesnipperde prei bij.

4. Bak de plakjes knolselder in een frituur van 160?C ongeveer 2 minuten tot een krokante chips.

Vertel iets leuks over dit recept
een feestelijk visgerecht geinspireerd op de winter; Heerlijke eenvoud; voor 4 personen (kan ook met een andere champignon)
Ingrediƫnten
600 g wijtingfilets
200 g eekhoorntjesbrood
200 g knolselder en 2 dunne plakken
1 gekookte aardappel
1 sjalot
2 teentjes look
1 wit van prei
2 dl kalfsfond
1/4 dl gevogeltebouillon
1/2 dl room 40%
20 g pijnboompitten
hoeveboter
olijfolie
peper en zout



Leuke tips
5. Plaats een ring midden op het bord en vul op met de knolselderpuree. Leg de vis er bovenop. Schik de paddestoelen er rond en overgiet ze met hete de kalfsfond. Strooi er de pijnboompitten rond en garneer met de knolselderchips.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1012471
Homepage ID
1016052
Smaak
A
Teller
1338
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
viske___
Gelegenheid