Advocaat-Ananasbavarois

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/14/2002 - 10:48
Bereidingswijze
Week de gelatineblaadjes in koud water. Klop met mixer de eierdooiers met de suiker tot een schuimige massa. Meng er advocaat en cognac onder. Laat ananas uitlekken en verwarm 1 dl ananassap. Laat iets afkoelen. Voeg het gelatinemengsel bij het ei-advocaatmengsel. Klop de room bijna stijf en meng onder het advocaatmengsel. Snijd ananas in kleine stukjes en meng onder de bavarois. Giet de bavarois in een ingeoliede vorm (springvorm, bavaroisvorm, glazen kom). Laat +-3 uur opstijven in de koelkast alvorens te ontvormen. Verkruimel de eiwitschuimpjes en strooi ze over de bavarois.



Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
nagerecht; 6 pers.;+-3 uur opstijven in de koelkast van "vifke"
Ingrediƫnten
12 g gelatineblaadjes- 4 eierdooiers- 50 g suiker- 200 g advocaat- 2 eetlepels cognac- 2 1/2 dl room- 150 g ananas (een klein blikje in eigen sap)- 1 eetlepel olie.

Versiering: eiwitschuimpjes (meringues)

Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1012307
Homepage ID
1080683
Smaak
A
Teller
1105
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
llheks
Gelegenheid