Appelflappen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/11/2002 - 18:22
Bereidingswijze
In frituurpan olie verhitten tot 175?C of tot er witte damp vanaf komt. Met vork appelplakken door beslag halen en in hete olie laten glijden. Met 4 tegelijk appelflappen in ca. 4 minuten goudbruin frituren, halverwege met vork keren. Appelflappen met schuimspaan uit pan nemen en in vergiet laten uitlekken.
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke appelflappen
Ingrediƫnten
Voor ca. 20 stuks heb je nodig: 6 eetlepels witte basterdsuiker, 2 eetlepels kaneelpoeder, 5 appels (goudreinette), 1 ei, 250 gram zelfrijzend bakmeel, zout, flesje pils (3 dl), frituurolie of zonnebloemolie en poedersuiker.
Hulpmiddelen & keukengerei
Appelboor, schuimspaan en keukenpapier
Leuke tips
Appelflappen op schaal leggen en bestrooien met poedersuiker.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1011926
Homepage ID
1171217
Smaak
Z
Teller
5154
Waardering aantal
2
Waardering
7
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
In diep bord basterdsuiker en kaneel door elkaar roeren. Appels schillen. Met appelboor klokhuizen eruit boren. Appels elk in 4 plakken snijden. Appelplakken door suiker-kaneelmengsel wentelen. In kommetje ei loskloppen. Boven kom bakmeel en 1 theelepel zout zeven. In midden kuiltje maken. Ei in kuiltje schenken. Al roerend pils toevoegen. Ca. 5 minuten blijven roeren tot glad beslag ontstaat. Vergiet bekleden met keukenpapier.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
smulpaapje32
Gelegenheid