Gerookte-zalmkroketjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/10/2002 - 00:15
Bereidingswijze
Klop de eieren los met de melk en schenk in een diep bord.
Doe het
paneermeel in een ander bord.
Neem steeds 1 flinke eetlepel van de
koude ragout en vorm er kleine kroketjes van.
Rol de kroketjes eerst
door het eimengsel en dan door het paneermeel.
Herhaal dit nog een
keer.
Laat de kroketjes goed koud worden in de koelkast.
  • * Wil je
    dit voorgerecht of borrelhapje van tevoren klaar maken, vries de kroketjes
    dan nu in, ingepakt in lagen in een diepvriesdoos met bakpapier ertussen.*

    Verhit de frituurolie tot ca 185 graden.
    Frituur de bevroren of koude
    kroketjes met 4 tegelijk in circa 3 minuten goudbruin en krokant en laat
    ze op keukenpapier uitlekken.
  • Vertel iets leuks over dit recept
    Ingrediƫnten
  • 35 gr. boter
  • 35 gr. bloem
  • 1 dl. visbouillon
  • 1 dl. melk

  • 1 a 2 eetl. citroensap
  • 2 eetl. dille
  • 2 eetl. bieslook, fijngesneden

  • 200 gr. gerookte zalm, in kleine stukjes
  • zout
  • versgemalen peper

  • 2 eieren
  • 2 eetl. melk
  • ca. 100 gr. paneermeel

    Voor het
    serveren:

  • 2 limoenen, in dunne plakjes
  • ca 4 takjes dille

  • olie om te frituren
  • Leuke tips
    Serveer met partjes limoen en dille.
  • Neem in plaats van gerookte zalm
    eens Hollandse garnalen.
    Prettige jaarwisseling !
  • Bereidingstijd
    > 120 min
    Keuken
    U
    Soort gerecht / gang
    Borrelhapje
    Recept ID
    1011693
    Homepage ID
    1050039
    Smaak
    H
    Teller
    341
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    2
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat al roerend circa 2 minuten
    zachtjes meegaren.
    Roer in delen eerst de bouillon en dan de melk erbij,
    zodat een dikke gladde saus ontstaat.
    Kook circa 1 minuut zachtjes en
    roer 1 eetlepel citroensap, dille, bieslook en zalm door de saus.

    Breng de ragout op smaak met peper en citroensap naar smaak.
    Spreid
    de ragout uit op een platte schaal en laat afgedekt goed afkoelen.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    mrs-santa
    Gelegenheid