Bereidingswijze
Klop de eieren los met de melk en schenk in een diep bord.
Doe het
paneermeel in een ander bord.
Neem steeds 1 flinke eetlepel van de
koude ragout en vorm er kleine kroketjes van.
Rol de kroketjes eerst
door het eimengsel en dan door het paneermeel.
Herhaal dit nog een
keer.
Laat de kroketjes goed koud worden in de koelkast.* Wil je
dit voorgerecht of borrelhapje van tevoren klaar maken, vries de kroketjes
dan nu in, ingepakt in lagen in een diepvriesdoos met bakpapier ertussen.*
Verhit de frituurolie tot ca 185 graden.
Frituur de bevroren of koude
kroketjes met 4 tegelijk in circa 3 minuten goudbruin en krokant en laat
ze op keukenpapier uitlekken.
Doe het
paneermeel in een ander bord.
Neem steeds 1 flinke eetlepel van de
koude ragout en vorm er kleine kroketjes van.
Rol de kroketjes eerst
door het eimengsel en dan door het paneermeel.
Herhaal dit nog een
keer.
Laat de kroketjes goed koud worden in de koelkast.
dit voorgerecht of borrelhapje van tevoren klaar maken, vries de kroketjes
dan nu in, ingepakt in lagen in een diepvriesdoos met bakpapier ertussen.*
Verhit de frituurolie tot ca 185 graden.
Frituur de bevroren of koude
kroketjes met 4 tegelijk in circa 3 minuten goudbruin en krokant en laat
ze op keukenpapier uitlekken.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
1 a 2 eetl. citroensap
200 gr. gerookte zalm, in kleine stukjes
2 eieren
Voor het
serveren:
olie om te frituren
Leuke tips
Serveer met partjes limoen en dille.Neem in plaats van gerookte zalm
eens Hollandse garnalen.
Prettige jaarwisseling !
eens Hollandse garnalen.
Prettige jaarwisseling !
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1011693
Homepage ID
1050039
Smaak
H
Teller
341
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat al roerend circa 2 minuten
zachtjes meegaren.
Roer in delen eerst de bouillon en dan de melk erbij,
zodat een dikke gladde saus ontstaat.
Kook circa 1 minuut zachtjes en
roer 1 eetlepel citroensap, dille, bieslook en zalm door de saus.
Breng de ragout op smaak met peper en citroensap naar smaak.
Spreid
de ragout uit op een platte schaal en laat afgedekt goed afkoelen.
zachtjes meegaren.
Roer in delen eerst de bouillon en dan de melk erbij,
zodat een dikke gladde saus ontstaat.
Kook circa 1 minuut zachtjes en
roer 1 eetlepel citroensap, dille, bieslook en zalm door de saus.
Breng de ragout op smaak met peper en citroensap naar smaak.
Spreid
de ragout uit op een platte schaal en laat afgedekt goed afkoelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid