Venkel-tomatenroom met garnaaltjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/09/2002 - 14:52
Bereidingswijze
Laat 1 eetl. boter smelten in een grote kookpan.
Voeg de gehakte ui, wortel en venkel toe en laat al roerend +_ 3 min. stoven. Strooi de bloem over de groenten en roer goed om.
Leng aan met de kippenbouillon en voeg de stukjes tomaat toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook, dek af en leet 30 min. koken

Mix de soep heel fijn met de staafmixer. Laat nog even doorkoken. Voeg de diepgevroren garnalen toe en laat nog 1 a 2 min. verwarmen zonder te koken.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
feestlijk soepje voor 4 pers.bereidingstijd: 40 min. de soep kan tot en met het mixen al daags tevoren bereiden. Verwarm op het moment zelf en voeg dan de garnaaltjes of de mantelschelpnoten toe.
Ingrediƫnten
100 g noordzeegarnalen (diepvries); 750 g tomaten (+-5 grote tomaten); 1 venkelknol;1 grote ui; 1 wortel; 1,5 l kippenbouillon (3 blokjes opgelost in 1,5 l heet water); 1 eetl boter; 2 eetl bloem; 1 eierdooier; 1 dl room; peper en zout
Leuke tips
Afwerking:
Klop de room en de eierdooier los in een soepterrine. Giet er al roerend de soep bij. Dien heet op in warme borden. Versier het bord met het groen van de venkel.

Tips:
In plaats van garnalen kan men ook mantelschelpnoten gebruiken. Laat ze 2 a 3 min verwarmen in de soep, zonder te koken.

Houdt u van een pikantere smaak, laat dan een half rood pepertje meekoken

Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1011621
Homepage ID
1016052
Smaak
A
Teller
1427
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
snij de ui, de wortel en de venkel in grove stukken.
hou het fijne groen van de venkel opzij voor de afwerking van de soep.
Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij elke tomaat in acht partjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
viske___
Gelegenheid