Bereidingswijze
De sjalotten pellen, fijnhakken en in boter glazig fruiten. Blussen met het sinaasappelsap, room en wijn bijvoegen en tot de helft laten inkoken. Op smaak brengen met zout, peper en suiker.
De vis in de hete, niet meer kokende saus laten pocheren. Enkele van de ontvelde sinaasappelpartjes mee laten opwarmen.
De vis in de hete, niet meer kokende saus laten pocheren. Enkele van de ontvelde sinaasappelpartjes mee laten opwarmen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
voor 4 pers.
Ingrediƫnten
800 g heilbotfilet
2 sinaasappelen
5 sjalotten
20 g boter (bakboter)
1.25 dl sinaasappelsap
2 dl room
1.5 dl wijn (wit/droog)
5 g suiker
2 takjes dille
peper
zout
2 sinaasappelen
5 sjalotten
20 g boter (bakboter)
1.25 dl sinaasappelsap
2 dl room
1.5 dl wijn (wit/droog)
5 g suiker
2 takjes dille
peper
zout
Leuke tips
De vis op een verwarmde schotel schikken, overgieten met de saus. Versieren met sinaasappelpartjes en takjes dille.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1011595
Homepage ID
1016052
Smaak
A
Teller
1476
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De helft van de sinaasappelen persen, de rest dik schillen en in schijven snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid