Bereidingswijze
Bak de bacon uit en hak fijn. Houd 1 el. apart voor garnering. Fruit in de boter de gehakte sjalott. Roer de bloem door het mengsel en laat alles 1 minuut op laag vuur pruttelen. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer tot een gladde massa. Roer de bacon, parmezaanse kaas, bieslook en de oregano erdoor. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het mengsel. Vul de pasteitjes en bak ze 10 minuten in de oven. Garneer met de rest van de bacon en blaadjes oregano.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
borreltijd!!
Ingrediƫnten
6 plakjes bacon, 30 gram boter, 1 el. gehakte sjalotten, 20 gram. bloem, 125 ml. melk, 40 gerapste parmezaanse kaas, 2 el. verse bieslook (gehakt), 1/2 el. verse oregano (plus wat extra om te garneren), 2 eiwitten, 18 minipasteibakjes (banketbakker of gebruik partycups).
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1011525
Homepage ID
877577
Smaak
H
Teller
530
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid