Bereidingswijze
Smelt de boter en fruit er de sjalot in. Roer de bloem door het mengsel en laat alles 1 minuut op laag vuur pruttelen. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer tot een gladde massa. Roer er de kleingesneden krabsticks, het kerriepoeder, de komijn en de basilicum door. Vul de pasteitjes en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer met blaadjes basilicum. Serveer ze warm.
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Jammie, weer eens wat anders bij de borrel.
Ingrediƫnten
36 minipasteivormpjes (banketbakker of gebruik partycups), 30 gram boter, 1 el. gehakte sjalot, 20 gram bloem, 125 ml. melk, 300 gram krabsticks (surimi, koelvak of blik), 1 afgestreken el. zoete kerriepoeder, snufje gemalen komijn, 1 el. verse basilicum in reepjes, plus wat extra blaadjes om te garneren.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1011523
Homepage ID
877577
Smaak
H
Teller
2555
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid