Bereidingswijze
Rol de kruidenroomkaasrol door de rest van de kruiden en snijd in plakken. Snijd het stokbrood in plakken en bestrijk met de rest van de olie. Bak de plakjes 10 minuten in de oven (200 graden). Laat afkoelen. Beleg met rucola en een kruidenkaasrondje. Garneer met bieslook.
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wie houdt er niet van een lekker borrelhapje?!
Ingrediƫnten
4 el. olijfolie, 2 plakken bacon, 1 sjalot (gesnipperd), 200 gram roomkaas, 1 el. bieslook en wat extra om te garneren, 1 el. verse basilicum (gehakt), 1 el. verse rozemarijn (gehakt), 50 gram hazelnoten (geroosterd en gehakt), 1 stokbrood, 40 gram rucola.
Hulpmiddelen & keukengerei
Aluminiumfolie, mixer
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1011522
Homepage ID
877577
Smaak
H
Teller
1001
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bak ik tl. olie de bacon knapperig. Voeg halverwege de sjalot toe. Pureer dit samen met de roomkaas, 2/3 van de kruiden en de noten (niet te fijn). Rol de roomkaas in aluminiumfolie (25 x 15 cm) tot een worst. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid