Bereidingswijze
Het maken van de Vulling:
Los de agar agar op in 2 deciliter koud water en breng dit aan de kook onder voortdurend roeren. Laat het ongeveer 2 minuten doorkoken en voeg dan de soja-yogurt en de vruchtenjam toe. Laat het geheel nog een minuutje heel zachtjes doorpruttelen en blijf goed roeren zodat het niet aan de bodem aankoekt. Laat het dan afkoelen en roer af en toe tot het vruchten-mengsel wat dikker begint te worden. (Dit gaat trouwens een stuk sneller als je de pan in koud water zet). Als het mengsel dik genoeg is, dat er vruchtjes op kunnen blijven liggen (dus dat deze niet zinken!), kun je het in de springvorm over de bodem schenken. Versier de taart nu met verse vruchtjes en laat ze nog minstens een uur in de koelkast stijf worden en afkoelen.
Los de agar agar op in 2 deciliter koud water en breng dit aan de kook onder voortdurend roeren. Laat het ongeveer 2 minuten doorkoken en voeg dan de soja-yogurt en de vruchtenjam toe. Laat het geheel nog een minuutje heel zachtjes doorpruttelen en blijf goed roeren zodat het niet aan de bodem aankoekt. Laat het dan afkoelen en roer af en toe tot het vruchten-mengsel wat dikker begint te worden. (Dit gaat trouwens een stuk sneller als je de pan in koud water zet). Als het mengsel dik genoeg is, dat er vruchtjes op kunnen blijven liggen (dus dat deze niet zinken!), kun je het in de springvorm over de bodem schenken. Versier de taart nu met verse vruchtjes en laat ze nog minstens een uur in de koelkast stijf worden en afkoelen.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
1/2 liter soja-yogurt met bosvruchtjes, 4 eetlepels bosvruchtenjam, 8 gram agar agar, 2 deciliter water, 125 gram dadels, 125 gram volkorenkoekjes, vruchtjes voor te garneren.
Hulpmiddelen & keukengerei
Een springvorm van ongeveer 18 cm.Kookpot.
Leuke tips
Deze taart is zo gemakkelijk te maken en zo superlekker.Kinderen zijn er dol op.
De mogelijkheden voor deze taart zijn eindeloos.
Probeer ook eens perzikken ,aardbeien, kersen, pruimen, peren, etc.
De mogelijkheden voor deze taart zijn eindeloos.
Probeer ook eens perzikken ,aardbeien, kersen, pruimen, peren, etc.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1011457
Homepage ID
1086224
Smaak
Z
Teller
1247
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Het maken van de Bodem:
Voor de bodem de koekjes breken en mengen met de in kleine stukjes gesneden dadels. Als je wat drogere dadels hebt (die niet zo plakkerig zijn), kun je nog een eetlepel dadel- of appelstroop toevoegen. Voeg 3 eetlepels water toe en roer alles goed door elkaar zodat de dadels mooi verdeeld zijn tussen de koekjes en er niet hele brokken met alleen dadels ontstaan. Laat dit 30 minuten staan. Als het koekjes-mengsel dan nog te droog is en niet plakkerig genoeg, kun je nog 3 eetlepels water toevoegen. Neem een ingevette springvorm van ongeveer 18 cm en druk met een lepel het koekjes-mengsel op de bodem. De bodem hoeft natuurlijk niet meer gebakken te worden, omdat de dadels zorgen dat de koekjes aan elkaar plakken en er een stevige bodem ontstaat.
Voor de bodem de koekjes breken en mengen met de in kleine stukjes gesneden dadels. Als je wat drogere dadels hebt (die niet zo plakkerig zijn), kun je nog een eetlepel dadel- of appelstroop toevoegen. Voeg 3 eetlepels water toe en roer alles goed door elkaar zodat de dadels mooi verdeeld zijn tussen de koekjes en er niet hele brokken met alleen dadels ontstaan. Laat dit 30 minuten staan. Als het koekjes-mengsel dan nog te droog is en niet plakkerig genoeg, kun je nog 3 eetlepels water toevoegen. Neem een ingevette springvorm van ongeveer 18 cm en druk met een lepel het koekjes-mengsel op de bodem. De bodem hoeft natuurlijk niet meer gebakken te worden, omdat de dadels zorgen dat de koekjes aan elkaar plakken en er een stevige bodem ontstaat.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid