lepelhapjes met sint jacobvrucht

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/07/2002 - 15:19
Bereidingswijze
de fijngesnede sjallotten aanstoven in de boter,bevochtigen met de visfumets en de witte wijn,zachtjes laten sudderen,pocheer hierin en max 2 minuten de sint jacobsvruchten,de visfumet door een puntzeef gieten en binden met een beetje roux,doe de curry in de visfumet en breng verder op smaak met peper en zout,afwerken met de room,
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
4 st sint jacobsvruchten,2 dl visfumets,0,5 dl witte wijn,1 sjalotte,1 koffielepel curry,1 takje peterselie,10 gr roux,1dl room,10 gr boter,peper en zout,
Hulpmiddelen & keukengerei
lepels of klein kommetjes,puntzeef,
Leuke tips
doe de warme sint jacobsvruchten in een lepel of in een klein kommetje en giet er wat saus over,afwerken met wat peterselie of dille,
"tip"ideaal zijn de porseleinen chinese lepels,
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1011378
Homepage ID
1004974
Smaak
A
Teller
8311
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
18
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
a143839
Gelegenheid