Broccoli-kaastaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/07/2002 - 06:25
Bereidingswijze
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar op een bord. Laat ze in de magnetron in 20 seconden op ca. 300 watt ontdooien.
Verwarm de combimagnetron voor op 225?C.
Maak de broccoli schoon en verdeel de rozen in kleine roosjes. De stronkjes gebruikt u niet. Doe de eieren, verse roomkaas en slagroom in een kom en klop dit met de handmixer tot een glad mengsel. Roer de geraspte kaas erdoor en voeg naar smaak peper en nootmuskaat toe. Vet een lage glazen taartvorm met een doorsnede van 26 cm in. Bestuif het werkblad met bloem en rol het bladerdeeg uit tot een ronde lap van 30 cm doorsnede. Bekleed de vorm met de deeglap en druk het deeg in de randen goed aan. Leg de plakjes ham op de bodem. Leg de broccoliroosjes erop en verdeel het ei-kaasmengsel erover. Klap het deeg dat boven de rand uitsteekt over de vulling.
Zet de taart in de oven. Schakel de magnetron in op ca. 300 watt en bak de taart in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Serveer er een tomatensalade bij.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
5 plakjes diepvries(roomboter)bladerdeeg * 500 gr. broccoli * 4 eieren * 1 pakje verse roomkaas met ham a 125 gr. * 3 eetlepels slagroom (ongeklopt) * 150 gr. geraspte oude kaas * peper * nootmuskaat * 100 gr. achterham.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1011354
Homepage ID
935826
Smaak
P
Teller
596
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jpjvdberg
Gelegenheid