Tomaten-roomsoep met mantelschelpnoten en basilicum

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/06/2002 - 21:30
Bereidingswijze
Breng 400 ml visfond aan de kook met 2 dl water, een soepkop soepgroenten, een
takje tijm en een blaadje laurier. Laat 5 min. doorkoken.


Voeg de diepgevroren mantelschelpnoten toe en breng weer tot tegen het kookpunt.
Neem de pan van het vuur en laat 5 min. staan. Zo worden de mantelschelpnoten
gaar.


Haal daarna de mantelschelpnoten uit de pan en hou ze warm. Zeef het kookvocht.


Smelt 2 eetl. boter in een kookpan en roer er 2 afgestreken eetl. bloem door. Voeg
de tomatenpuree toe en leng al roerend aan met het gezeefde kookvocht.


Klop intussen de eidooier los in 1 dl room en 1 eetl. cognac. Doe er de gesnipperde
basilicum bij. Giet er de soep bij en roer goed. Breng op smaak met cayennepeper,
peper en zout.
Vertel iets leuks over dit recept
4 personen; Soep; Bereiding 20 min.; Een heerlijke tomatenroomsoep, met mantelschelpnoten (een soort kleine sint-jakobsnoten) en basilicum. Een fijne soep voor een feestelijk etentje.(Eindejaar)
Ingrediƫnten
16-20 mantelschelpnoten (diepvries)
- 400 ml visfond (bokaal)
- 1 soepkop soepgroenten (diepvries)
- 1 eetl. cognac
- 1 eetl. tomatenpuree
- 2 eetl. bloem
- 2 eetl. boter
- 1 dl room
- 1 eidooier
- 1 eetl. fijngesnipperde peterselie
- Topaz-kruiden:


1 takje tijm

een blaadje laurier

cayennepeper
- 2 eetl. verse basilicum
- peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Leuke tips
Afwerking

Schep de soep in diepe borden en schik er 4 a 5 mantelschelpnoten middenin. Bestrooi met fijngesnipperde peterselie en serveer met stokbrood.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1011344
Homepage ID
1080683
Smaak
A
Teller
565
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
llheks
Gelegenheid